Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwe Swing tools staan voor u klaar

24-11-2017
door Edward Diemel

Swing Viewer (voorheen Jive) & Swing Studio 5.2.0 en Swing Mosaic 1.3.3 staan voor u klaar. In het weekend van 25 en 26 november begint ABF met het uitrollen van deze nieuwe versies. Binnen uiterlijk twee weken zijn ook uw Swing tools omgezet naar de nieuwe versies.

Swing Viewer

In samenwerking met een ontwerpbureau dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces, is gewerkt aan een verbeterde gebruikersomgeving van Swing Viewer. Een veel gehoord punt was dat sommige functies moeilijk te vinden waren. De belangrijkste presentatiegerelateerde functionaliteiten zijn nu direct toegankelijk via duidelijke iconen naast de presentatie. Daarnaast zijn aanpassingen aan de lay-out gedaan om de themaboom overzichtelijker te maken en de wijzig-knop prominent aanwezig te laten zijn. Verder is de weergave van diverse presentatievormen verbeterd door een overstap naar een nieuwe techniek om presentaties online weer te geven. De grafieken zijn hierdoor scherper, moderner en bieden geanimeerde interactiemogelijkheden als met de muis over de grafiek heen bewogen wordt. Presentaties en rapporten zijn vanaf nu ook eenvoudig te delen via e-mail en social media. Dit alles resulteert in een verbeterde gebruikerservaring van Swing Viewer.

 

Swing Studio

Er zijn verschillende nieuwe functionaliteiten aan Swing Studio toegevoegd waarmee invulling wordt gegeven aan diverse wensen van de gebruikers. Enkele voorbeelden zijn:

  • Importeren en exporteren van thema’s;
  • Uitbreiding van de controlefunctie met twee overzichten voor een beter beheer van de data;
  • Koppelen van zoektermen aan bronnen en rapporten voor een beter zoekresultaat in Swing Viewer;
  • Vergelijken van verschillende versies van rapporten en presentaties via het nieuwe versiebeheer.

Swing Mosaic

De keuze voor een gebied is vereenvoudigd doordat de gebruiker het niveau en het gebied kiest via één overzichtelijk dialoog. Swing Mosaic biedt daarnaast in de nieuwe versie weer verschillende nieuwe mogelijkheden. Net als bij Swing Viewer is het ook in Swing Mosaic nu mogelijk eenvoudig tegels te delen via e-mail en social media. In tegels met alleen tekst is het nu mogelijk dynamische teksten weer te laten geven, zoals het gekozen gebied, waarden en beschrijvingen van variabelen. Bij het beheer via de editor is gewerkt aan een verbeterde controle bij het publiceren van Mosaic.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie over de nieuwe versies van Swing Viewer, Swing Studio en Swing Mosaic de release notes:

Release notes Swing Viewer en Studio 5.2.0

Release notes Swing Mosaic 1.3.3

Of neem contact op met de Swing Helpdesk via telefoonnummer 015 - 2799 399 of e-mail (support@swing.eu).