Een ogenblik geduld a.u.b.

Veelgestelde vragen

Sorteer op

Hoe kan ik teksten met meer dan 255 karakters (inclusief spaties) importeren (met Excel)?

Bij het importeren van teksten met behulp van Excel worden de teksten bij 255 karakters afgebroken. Dit is te voorkomen door (per kolom) aan één van de eerste 8 regels van het importbestand teksten met meer dan 255 karakters toe te voegen. Hierdoor zal Excel alle velden in die kolom zien als een 'groot tekstveld' en zullen de teksten geheel worden ingelezen. Indien nodig kan een regel met een niet bestaande gebiedscode worden toegevoegd die tekst(en) bevat met meer dan 255 karakters. Swing zal de onbekende gebiedsniveaucode (en dus ook de data) bij het importeren negeren. Na het importeren zal Swing wel melding maken van de onbekende gebiedscode. Deze melding kan worden genegerd.

Hoe ziet een importbestand voor Swing 5 eruit?

De importbestanden voor Swing 5 kennen in principe dezelfde structuur als bij vorige Swingversies. Swing 5 biedt echter enkele voordelen ten opzichte van de oude manier van importeren. Zo kunnen in Swing zowel data als de metadata in een bestand worden geïmporteerd. Daarnaast is het importeren van kubusdata sterk vereenvoudigd. De kubusdata en alle instellingen voor de kubus kunnen nu met behulp van een bestand worden geïmporteerd. Onder de 'Documenten' zijn een tweetal voorbeelden van importbestanden opgenomen. Deze bestanden laten voor zowel 'platte' data als kubusdata zien hoe een importbestand het beste kan worden ingericht.

Kunnen bij het exporteren van gegevens (naar Excel) naast de gebiedsnamen ook de gebiedscodes in het bestand worden opgenomen?

Dat zou kunnen door voor alle gebiedsniveaus tekstonderwerpen aan te maken met de codes van de gebieden. Deze tekstonderwerpen kunnen gekozen worden bij de data van een tabel en zullen bij het exporteren in de tabel worden opgenomen.

Zijn er een standaard CSS en Word-sjabloon beschikbaar voor rapporten in Swing 5?

Vanaf de pagina 'Documenten' kan een zip-bestand worden gedownload met een standaard CSS en Word-sjabloon. Deze bestanden dienen als uitgangspunt bij de rapporten in Swing. Aan de hand van de bijgevoegde handleidingen kunnen ze worden aangepast aan de eigen huisstijl.