Veelgestelde vragen

Sorteer op

Het exporteren van HTML-rapporten naar Word en PDF is vaak niet mooi. Is daar iets aan te doen?

Een goede conversie van HTML naar Word en PDF blijft lastig. Belangrijk is dat de HTML goed is toegepast. De toegepaste HTML kan worden gecontroleerd op fouten via de website http://validator.w3.org/. Door in de HTML en de presentaties rekening te houden met de breedte van Word en PDF kan het resultaat ook worden verbeterd. In Swing Jive kan aan een HTML-rapport een Word-sjabloon worden gekoppeld. Hiermee is het mogelijk om voor de weergave van het rapport in een browser HTML te gebruiken terwijl voor het exporteren naar Word (en PDF) het gekoppelde Word-sjabloon gebruikt wordt.

Hoe kan ik een HTML-pagina als rapport weergeven zonder gebruik te maken van XML?

Plaats het HTML-bestand in de map 'Report', vul in de kolom 'Bestandsnaam' de naam in van het HTML-bestand (inclusief extentie), zet de kolom 'Type' op 'html' en vink het vakje in de kolom 'Vast rapport' aan.

Is het mogelijk om een PDF-document als rapport weer te geven?

Ja, dat kan. Plaats het PDF-bestand in de map 'Report'. Maak een nieuw rapport aan bij 'Rapporten'. Stel het 'Type' in op 'PDF', vink de optie 'Vast rapport' aan en selecteer bij de kolom 'Bestandsnaam' de PDF uit de map 'Report. De PDF is nu gekoppeld aan het rapport en het nieuwe rapport kan in de themaboom worden opgenomen.

Rapporten - snelheid en limieten

Er is geen maximum voor het aantal presentaties in een rapport. Wij adviseren om niet meer dan 25 presentaties in een rapport op te nemen. Technisch is het geen probleem om bijvoorbeeld 50 presentaties in een rapport op te nemen alleen duurt het opvragen van het rapport langer. Op internet is vooral de verbindingssnelheid van de gebruiker van belang voor de snelheid. Bij een gemiddelde internetverbinding duurt het ongeveer 1 seconde om een presentatie weer te geven. Dus voor een rapport met 25 presentaties duurt het 25 seconden om het volledige rapport weer te geven.