Veelgestelde vragen

Sorteer op

Als ik de help van Swing of Swingmanager raadpleeg krijg ik "page cannot be displayed"

Windows XP beschouwt na een bepaalde beveiligingsupdate chm bestanden die niet lokaal staan als niet-"trusted". In de map support van uw Swing installatie vindt u een bestand: 'HelpOnNetwork.reg'. Door de registry key worden chm-bestanden op het netwerk als 'veilig' gezien waardoor ze weer weergegeven worden.

Als ik op het tabblad opmaak klik krijg ik een foutmelding

Als men op het tabblad 'Opmaak' klikt kan het voorkomen dat onderstaande melding wordt weergegeven. Dit kan opgelost worden door een component te installeren. Dit component heet DhtmlEd.msi en bevindt zich in de map 'Support' in de installatiefolder van Swing.

Er wordt tijdens de installatie gevraagd of er bestanden overschreven moeten worden (*.mdb, *.ini, *.html, *.htm). Wat moet ik doen?

Er is blijkbaar al een versie op de doellocatie aanwezig. Indien u er voor kiest om te overschrijven, dan worden de oude bestanden vervangen door de bestanden uit de installatie. De gebruikersdatabase (_user.mdb) wordt niet overschreven en blijft behouden.

Er zit geen database bij de setup die ik heb gedownload.

Bij de setup die u kunt downloaden via http://support.swing.eu zitten geen databases, swing.ini of Info- en Reportmap. Als u een oude versie verwijdert, dient u deze bestanden apart te zetten en ze na de installatie van de nieuwe software terug te zetten.

Heb ik voor gebruik van Swing ook Microsoft Access nodig ?

Ondanks dat Swing standaard gebruik maakt van een Microsoft Access database heb je geen Microsoft Access nodig om Swing te gebruiken. Dit komt omdat Swing de Microsoft Access database opent met MDAC (Microsoft Data Access Components) wat standaard aanwezig is in alle Microsoft Windows versies sinds Windows XP.

Hoe maak ik een labelonderwerp aan?

Op de pagina 'Documenten' vindt u een document waarin dit wordt beschreven.

Hoe pas ik de kleuren van mijn kaartjes aan.

Als u met de rechter-muisknop op het kaartje klikt, kunt u kiezen voor opmaakinstellingen. In de opmaakinstellingen kunnen de kleuren worden aangepast. Als u als beheerder bent ingelogd dan kunt onder het menu 'Bewerken' kiezen voor 'Standaard opmaakinstellingen'. Hier kunt u voor alle presentaties de opmaakinstellingen wijzigen. Deze aanpassingen gelden dan voor alle gebruikers.

Kan ik de opmaak van QuickStep aanpassen?

In QuickStep zijn 4 verschillende kleurenthema's mogelijk. blauw, rood, groen en grijs. U kunt aan de helpdesk vragen om dit aan te passen. Alle andere opmaakinstellingen kunnen door de beheerder zelf worden aangepast, waarna deze voor alle QuickStep gebruikers gelden.

Kan in ODT-rapporten de stijl van een Swingtabel worden aangepast?

Ja. In de instellingen (XML) kan in de ‘Main’ de stijl voor de Swingtabellen in het rapport worden opgegeven. Daarnaast kunnen per tabel de breedte van de tabel en de kolommen en de kleuren en randen worden ingesteld. Dit gebeurt in de ‘Style’ van de presentatie.Een korte handleiding hiervoor is opgenomen bij 'Documenten'.

Kunnen meerdere gebruikers van dezelfde werkbladen gebruik maken?

Ja, dat kan. Als een gebruiker lid is van de gebruikersgroep 'beheerder' of 'expert' en het werkblad is als bestand opgeslagen dan kunnen zij deze openen via het menu Bestand -> Openen uit bestand.

Kunnen werkbladen ook buiten de database opgeslagen worden?

Ja, dat kan. U moet dan wel lid zijn van de gebruikersgroep 'beheerder' of 'expert'. Via het menu Bestand -> Opslaan in bestand kunt u het werkblad opslaan als xml-file.

Quickstep start met de laatst gemaakte presentatie. Kan dit ook uitgezet worden?

Ja. Standaard wordt de laatst aangemaakte presentatie weer geopend bij terugkeer. In het Quickstep beheer kan dit worden uitgezet (zie afbeelding hieronder). Via de Swing Support Portal heeft u toegang tot het Quickstep beheer (in de menubalk onder ‘Quickstep’). Mocht u nog geen toegang hiertoe hebben dan kunt u contact opnemen met de Swing Helpdesk.

Relatieve verwijzingen naar bestanden en/of afbeeldingen werken niet op het netwerk. Is hier een oplossing voor?

Relatieve verwijzingen werken alleen online (internet). Er is wel een mogelijkheid om met behulp van sections en gebruikersgroepen verschillende verwijzingen op te nemen voor op het netwerk en op het internet. Het is namelijk mogelijk om met de code ‘[section usergroup=netwerk](relatieve) link[/section]’ per gebruikersgroep een andere link op te nemen. Zo zal online een andere link gebruikt worden dan op het netwerk, mits er verschillende gebruikersgroepen gebruikt worden. Voor meer informatie kunt contact opnemen met de Swing Helpdesk.

Waarom zijn (nieuwe) onderwerpen, rapporten of presentaties niet zichtbaar in Swing?

Dit kan de volgende oorzaken hebben:

- Het onderwerp, het rapport of de presentatie is niet toegevoegd aan de themaboom.
- Het onderwerp, het rapport of de presentatie is niet aan de juiste toegangsgroep toegevoegd.
- De toegangsgroep is niet toegevoegd aan de juiste gebruikersgroep.
- Het onderwerp staat in de onderwerpentabel in Swing Manager op niet op 'Tonen'.

Vanaf Swing 4.7 worden onderwerpen, rapporten en presentaties niet meer automatisch aan de toegangsgroep 'system' toegevoegd. De beheerder zal bewust moeten kiezen of en in welke toegangsgroep(en) deze moeten worden opgenomen. In de meeste situaties zal bij het aanmaken van nieuwe onderwerpen, rapporten en presentaties via een dialoog gevraagd worden in welke toegangsgroep(en) deze moeten worden opgenomen. Het is ook mogelijk om bij een toegangsgroep in te stellen dat de betreffende toegangsgroep toegang heeft tot alle onderwerpen, rapporten en/of presentaties (zie afbeelding hieronder).